Drage čitateljke i čitaoci!

Ako Vas do sada nismo izneverili, i ako ste zainteresovani i vidite potrebu za daljnjim izlaženjem online časopisa Novi Plamen, molimo Vas da nam, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognete!

Novi Plamen je nakon sedam godina izlaženja u štampanoj formi, od maja 2016. postao online časopis, i (kako barem tvrdi članak o časopisu u beogradskom dnevnom listu „Danas“) „dosad se etablirao kao jedini časopis levice na čitavom prostoru bivše Jugoslavije, uspevši da okupi neka od najeminentnijih intelektualnih imena iz svih bivših republika bivše države. Time je postao faktor koji prikuplja razasute dragulje među južnoslovenskom inteligencijom oko, jednostavno rečeno, ideje jedne humanije civilizacije“.

Takođe, već duže vreme imamo i jednu od najvećih i najaktivnijih facebook zajednica među progresivnim medijima u regionu (preko 15 000 podržavalaca na pageu i u grupi Novog Plamena).

Svi članovi i članice uredništva i redakcije, kao i svi naši autori i prevodioci, od osnivanja Novog Plamena rade pro bono (besplatno) na ovom projektu. Štaviše, mi sami finansiramo najveći deo troškova neophodnih kako bi sajt postojao i funkcionisao. Međutim, za dalje održavanje sajta, kao i za finansiranje veće vidljivosti našeg rada preko društvenih mreža, potrebna nam je vaša pomoć. Zato se obraćamo vama, čitateljkama i čitaocima, zbog kojih i postojimo, da nam pomognete i da našu reč i naše ime pronosite i prenosite drugim potencijalnim čitateljima i donatorima. Svaka finansijska pomoć je dobrodošla!

Nekada su levičarski časopisi, velikim slovima, negde u uglu, pozivali svoje čitatelje na sledeći način: „SOCIJALISTIMA JE DUŽNOST POMAGATI SVOJU ŠTAMPU“, pa vas i mi jednako tako pozivamo da nam pomognete, jer Novi Plamen jeste i želi nastaviti biti strateški forum disidentskih i stvaralačkih snaga otpora diktaturi kapitala i njenom divljačkom vremenu.

Svoje dobrovoljne priloge možete uplatiti na sledeći pay pal račun:

Na dosadašnjim prilozima, veliko hvala Nebojši Maleševiću, Željku Budiću, Romanu Tadiću, Ranki Bijeljac, Miloradu Ružiću, Suadu Bašiću, Vasku Caconoskom, Ljubomiru Kneževiću, Plamenku Muratoviću i Draženu Rukavini. Vaša pomoć nam je bila neizmerno važna! Jedno veliko HVALA zbog toga!
 

Ili putem Patreona:

Patreon