Za utorak 16. maj u 9.00 časova zakazano je iseljenje bivših radnika Trudbenika Voje Jokića i Vojimira Lukovića i njihovih porodica iz objekata za smeštaj radnika u ulici Luneta Milovanovića 6 na Konjarniku. Komšije i kolege Voje Jokića i Vojimira Lukovića izraziće solidarnost sa njima 16. maja u 8.00, kako bi podsetili javnost na surovo kažnjavanje bivših radnika Trudbenika zbog njihovog suprotstavljanja pljački u privatizaciji.

Radnici Trudbenika su tokom 2009/10. godine vodili jednu od najupornijih i najdoslednijih borbi protiv korupcije u privatizaciji u Srbiji.

Voja Jokić, jedan od dvojice radnika čijoj porodici je za 16. maj zakazano iseljenje, bio je član štrajkačkog odbora koji predvodio borbu za odbranu radnih mesta u Trudbeniku i krova nad glavom stanara “samačkih hotela”. Zbog svoje borbe radnici su kažnjeni izbacivanjem sa posla i iz stanova. Nakon što je privatizacija odvela Trudbenik u stečaj 2011. godine, progon stanara objekata za smeštaj radnika Trudbenika u Krnjači, na Novom Beogradu i Konjarniku nastavio je stečajni upravnik.

O planovima izvršitelja za 16. maj najbolje govori činjenica da je Vojimiru Lukoviću, penzioneru koji je celog života radio u Trudbeniku, koji je izgradio hiljade stanova širom bivše Jugoslavije i koji danas nema drugi krov nad glavom, policija nakon dostavljanja zaključka o iseljenju oduzela pištolj, a izvršitelj mu je zapretio da će u slučaju da 16. maja pruži otpor proći “kao u Savamali”!