Donald Trump voli svoje igračke. A poznata nam je i njegova impulzivnost. Ovo je bilo neizbježno, nije bilo u pitanju ako, već je više pitanje bilo kad će to on pritisnuti dugmad vezanu za vojnu tehnologiju. Za vrijeme njegove inauguracije, poželio je tenkove. Upravo kao što voli golema slova na vrhovima svojih zgrada. Trump je vjerojatno vidio ispaljivanja Tomahawk raketa kao još jedan uskličnik s kojim će verificirati svoje klaunovsko predsjednikovanje. Izdavanjem takve zapovijedi bio je način da pošalje poruku – znate,  ono kao kad želiš da ti se vidi da nosiš kravatu u novoj boji.

Je li Assad zbilja naredio upotrebu otrovnog plina? Rekao bih da  konačnica te tvrdnje ulazi u istu kategoriju kao Cheneyjeve tvrdnje o Oružju za masovno uništenje (WMD) u Iraku. Vojska nam je pokazala slike koje prikazuju staze letova sirijskih mlaznjaka koje se preklapaju s vremenom kad je pušten plin. Ali tko zna koliko često se letovi događaju? Da li svaki dan?

Ron Paul smatra potpuno besmislenim da je to Assad učinio.

Osim toga, došao sam do uvjerenja da je Trump možda nešto više od kroničnog lažova, čak i od kompulzivnog lažova. Postoje dobri razlozi da se preispita svaka njegova izjava, svaka njegova tvrdnja.

Marco Rubio tvrdi da je ispaljivanje 59 raketa Tomahawk bilo bitno za obranu Amerike. Ma nemojte? Kaže da je to bilo legalno i ne iziskuje odobrenje Kongresa. Kako? Pa nekim krajnje uvrnutim rezoniranjem koje može samo da se zamisli.

Tim Kaine se hvališe kako je 2013. glasao da napadnemo Siriju zbog upotrebe plina u jednom napadu. Sjajnog li načina da sebe diferencira od Trumpa!

Pitamo se, da li bi Hillary ovako dugo čekala koliko je trebalo Trumpu da krene na Assada? No, sada je već ispuzila iz svoje rupe pa pruža podršku Trumpovoj akciji.

Očekivao sam da će Trump započeti nekoliko ratova. Uostalom, on misli dalje od datog trenutka. On je već započeo svoju kampanju za 2020., kao i na obrazac, „Ne mijenjaj konje usred poplave“, što je uobičajena poruka koju Republikanci koriste nakon što započnu rat koji je prouzročio poplavu.

S glavom duboko u zadnjici Benjanima Netanyahua, Trump je izveo tranziciju, od priča da će širiti vojnu aktivnost u Siriji pa do toga da se pretvorio u Assadova neprijatelja, dosta slično načinu na koji se to dogodilo Obami i Clintonu. To je komplicirano, jer je Assad upravo bio najveći borac protiv ISIS-a. Stoga, goneći Assada sabotiraju se nastojanja borbe protiv ISIS-a. Ali ovo se sviđa izraelskim jastrebovima.

Prebacujem se sada na vijesti Fox newsa. Njihove razbrbljane glavešine sada grakću o tome kako su prekrasne, precizne i snažne milijun-dolarske po komadu Tomahawk rakete. Oni povezuju Hezbollah i Iran sa Assadom i zaključuju da bi današnji dan mogao biti najuspješniji dan u Trumpovom predsjednikovanju. Citiraju nekog na Twitteru  koji je rekao da je ovaj napad bio „jedini način da se pošalje Assadu i drugima poruka.“ Pozivaju se na ekipu u Bijeloj kući kao na “ekipu” „koja pomaže ovom odlučnom predsjedniku da donese odlučne odluke.”

Iza Trumpa stoji povijest stečajeva. On će to učiniti i bankrotom SAD-a, putem njegovih sramotnih troškova za Tajne službe, njegovog zida, njegovih skorih višestranih ratova i, uvjeravam vas, putem pogodovanjima koje u potaji sklapa sa korporacijama i milijarderima koji ga podržavaju.

Dobrodošli u državu psihopate.

PREVOD Slobodan Drenovac

Izvor OPEDNEWS